Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Pályázatok

Adatvédelmi tájékoztató az Érintettek számára a támogatást igénylők, kedvezményezettek által végzett adatkezelésről


HIRDETMÉNY TUDATOSABB ÉLETÉRT KLUBVEZETŐI munkakör-státusz betöltéséreHIRDETMÉNY mentori feladatok ellátásáraHIRDETMÉNY közösségszervező munkakör-státusz betöltéséreHIRDETMÉNY KÖZÖSSÉGBEN EGYMÁSÉRT KLUBVEZETŐI munkakör-státusz betöltéséreHIRDETMÉNY IFJÚSÁGI KLUBVEZETŐI munkakör-státusz betöltéséreHIRDETMÉNY ESETMENEDZSER munkakör-státusz betöltésére HIRDETMÉNY EGÉSZSÉGŐR munkakör-státusz betöltéséreHumán szolgáltatások fejlesztése a Nyíradonyi járásban
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatEnergetikai pályázat (hőszigetelés) 1.


További képek itt!
Ebergetikai pályázat (hőszigetelés) 2.


További képek itt!TÁMOP 3.2.4.A-11/1

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy NYÍRACSÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA a TÁMOP 3.2.4.A-11/1 sz. pályázaton 37.585.070 FT összegű vissza nem térítendő támogatást nyert.

Ezen összeget az alábbi célokra használjuk fel:
 Interaktív honlap kialakítása
 Az olvasáskultúra fejlesztését, a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését, új társadalmi csoportok bevonását célzó helyi programok, kampányok kialakítása
 Könyvtári munkatársak részvételének biztosítása könyvtár-szakmai továbbképzéseken
 Könyvtárhasználók nem formális és informális képzése
 Holnapfejlesztés, könyvtári kereső telepítése
 Kulturális és közhasznú médiatartalmak feltöltése
 Könyvtári elektronikus katalógus, adatbázis kialakítása
 24 órás könyvtári online szolgáltatások elérhetőségének kialakítása
 Kulturális és közhasznú tartalmak, helytörténeti információk médiatárának kialakítása
 Háromnyelvű, interaktív portál
 Szakmai és olvasói tájékoztató kiadványok
 Könyvtár tevékenységét és honlapját népszerűsítő kampány
 Fogyatékkal élők számára könyvolvasó számítógép-állomás kiépítése
 Digitális és információkeresési készségeket fejlesztő helyszíni és online programok
 Író-olvasótalálkozók
 Könyvtári keresőmodul
 Szakmai és olvasói tájékoztató kiadványok előállítása
 Kulturális tartalmak és dokumentumok tartós megőrzéséhez szükséges szolgáltatások


KEOP-4.2.0/A/11-2011-0583 

Napelemekkel termelnek energiát NyíracsádonÚj „funkcióval” bővül Nyíracsádon a művelődési ház valamint az óvoda épülete, hiszen ezután már részt vállalnak a település energiaracionalizálásban is az létesítmények tetejére kihelyezett napelemek révén.

Nyíracsád Község Önkormányzata 15 014 549.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Helyi hő-, hűtési és villamos energia igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című pályázati konstrukción az Új Széchenyi Terv keretében.A beruházásból a művelődési ház és az óvoda épületén napelemes rendszer kiépítésére került sor. A támogatási intenzitás 85%.

Hazánkban a Környezet-és Energia Operatív Program (KEOP) által meghirdetett pályázatok vissza nem térítendő támogatást nyújtanak azok részére, akiknek fontos az energiaracionalizálás és a megújuló energiaforrások használata.

A KEOP egyik kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és az EU energiapolitikával – a környezeti szempontok érvényesítése a gazdasági fejlődésben. Ennek is feltétele a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása, a társadalom és a környezet harmonikus viszonyának kialakítása, a hazai energiahordozó forrásszerkezet kedvező befolyásolása a hagyományos energiaforrások felől a megújuló energiaforrások irányába való elmozdulás elősegítésével. Általános cél a kisebb környezeti terheléssel járó megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, ezen belül a megújuló energiaforrásokon alapuló hő- és villamos energia termelés szerepének növelése az összenergia felhasználáson belül és ezen keresztül az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentése.

E célkitűzéseket szem előtt tartva, Nyíracsád Község Önkormányzata 2012-ben az e nergiaköltségek csökkentése jegyében környezetbarát beruházás megvalósításába kezdett.

A pályázat révén elnyert több mint 15 millió forint támogatásból 2013 év elején a művelődési ház és az óvoda épületén napelemes rendszer kiépítése valósult meg. A magas áramfelhasználásából eredő fenntartási költségeinek racionalizálása érdekében egy költség- és energia hatékony megoldás mellett döntöttek. Így valósították meg a napelemes villamos energia előállítását, mely egyben egy környezetbarát energiatermelés módszer bevezetését is jelenti. Az összesen 48 db napelemtáblából álló rendszer névleges teljesítménye 11,52 kW. Az Önkormányzat a beruházás megvalósításával biztosította közintézményeinek energiaracionalizálását, mellyel jelentős rezsiköltséget takarít meg és jó példaként szolgál a térségben hasonló projektek megvalósításához.

Kedvezményezett: Nyíracsád Község Önkormányzata (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.)

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook