Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

XV. Kathy Sándor Sakk Emlékverseny

Ismét Hajdúböszörmény vihette haza a Kathy Sándor Kupát

Több mint százan ültek táblához a megye legrangosabb amatőr sakkviadalán

Idén már 15. alkalommal rendezték meg a Kathy Sándor Sakk Emlékversenyt Nyíracsádon. Ugyanezen a versenyen ítélik oda a legeredményesebb helyi versenyzőnek a Pósán Ferenc Emlékkupát is. Az egykori sporttársak tiszteletére életre hívott viadal évek óta a megye legrangosabb amatőr sakkversenyének számít, melynek február 16-án a helyi művelődési ház adott otthont. Idén ifjúsági és felnőtt kategóriában tizenkét megyei és három határon túli településről – Érmihályfalváról, Székelyhídról és Mónospetriből - összesen 105-en ültek táblához.
Sport és barátság
A verseny résztvevőit Sándor Edit, a művelődési ház igazgatója köszöntötte, majd dr. Nagy János polgármester, majd ifj. Pósán Ferenc az egykori helyi sakkozó unokája szólt a résztvevőkhöz. Szmír Mihály, a verseny lelkes szervezője köszönetet mondott mindenkinek a nevezésért, és hangsúlyozta, hogy a nyíracsádi sportesemény már rég nem csak a versengésről, hanem az itt köttetett igaz barátságokról és az őszinte emberi kapcsolatokról szól.
Félszáz versenyóra kattant
A verseny bírája idén is Szilágyi Tibor volt és Száva Miklós volt. Délelőtt fél tíz körül kattantak a versenyórák, ekkor vette kezdetét a kilencfordulós, svájci rendszerű sakk-maraton, ami a rövid ebédszünet ellenére is csak a késő délutáni órákban ért véget. A verseny legfiatalabb játékosa Katona Máté volt, aki Mónospetriből érkezett, legidősebb játékos Vass László volt Berettyóújfaluból. Évek óta ezen a versenyen hirdetik ki a Hajdú- Bihar megye amatőr bajnoka címet, melyet idén Vass László érdemelt ki. Kedves Zilahi Enikő

Eredmények:

Ifjúsági egyéni: 1. Debreczeni Csaba (Hajdúböszörmény) 2. Tóth Sándor Benedek (Hajdúböszörmény), ifj. Nyíri Antal (Hajdúböszörmény)
Ifjúsági csapat: 1. Hajdúböszörmény (Debreczeni Csaba, Tóth Sándor Benedek, ifj. Nyíri Antal), 2. Ebes (Magyar Krisztián, Görög Gábor, Mertin János ), 3. Nyíracsád (Simon Mihály, Simon Ábel, Birki Lili)
Felnőtt egyéni: 1. Jakab Zsolt (Mónospetri), 2. Vass László (Berettyóújfalu), 3. Bodnár Máté (Balkány)
Felnőtt csapat: 1.Mónospetri (Jakab Zsolt, Jakab Benjamin, Némethy Attila), 2. Nagyrábé 2-es csapata(Balogh Csaba, Nagy Szilárd, Gerda Emil) 3. Nagyrábé 1-es csapata (Vass László, Herczeg László, Szabó Lajos)
A legeredményesebb helyi ifjúsági játékos: Simon Mihály
Legjobb női versenyző: Mile Kálmánné (Debrecen)
Pósán Ferenc Emlékkupa a legeredményesebb helyi játékosnak: Major Norbert
Kathy Sándor Emlékkupa: Hajdúböszörmény csapata


További képek itt!

 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook