Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Életet mentett a gyors helyzetfelismerés

Életmentő oklevelet kapott Senger Gáborné, az orvosi rendelő ápolónője, asszisztense.

Településünk önkormányzatának képviselő-testülete rövid ünnepség keretében életmentő oklevelet adományozott Senger Gábornénak, aki lélekjelenlétének, határozottságának és gyors helyzetfelismerésének köszönhetően megmentette Dorogi Jánosné életét.
A történet még október végén kezdődött. Azon az emlékezetes vasárnapon éppen a délelőtti miséről indultak haza a hívek a görögkatolikus templomból. Így volt ezzel Jucika néni is, aki egyik lányával és unokájával sétált hazafelé. A templomdomb tövében szinte másodpercek alatt fordult meg a világ Dorogiékkal. Jucika néni rosszul lett, eszméletlenül esett össze. Szívinfarktust kapott, amit akkor még senki sem tudott. Csupán azt látta mindenki, hogy a néni mozdulatlanul fekszik. Szemtanúk úgy mesélik, hogy az embereket sokkolta, szinte megbénította a pár másodperc alatt lezajló jelenet.
Kezében volt az élete
Senger Gáborné Ica, a helyi orvosi rendelő egyik asszisztense, ápolója szintén a helyszínen tartózkodott. Pillanatok alatt átlátta, felmérte a helyzetet és cselekedett. Mivel Jucika néni szívműködése leállt, azonnal megkezdte az újraélesztést, közben telefonon tartotta a kapcsolatot a mentőszolgálat ügyeletesével. A szomszéd településről percek alatt kiérkező mentősök átvették Jucika néni ellátását. A szakemberek úgy fogalmaztak akkor, hogy Jucika néni élete szó szerint Senger Gáborné kezében volt abban a kritikus időben. Több mint egy órába került, mire stabilizálták az állapotát, majd a mentőhelikopter a Klinikára szállította, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre.
Köszönő és hálaszavak
Jucika néni több mint egy hónapot töltött kórházban, majd következett a rehabilitáció és az otthoni lábadozás időszaka. Az ünnepségen már Jucika néni is jelen volt, ahol először dr. Nagy János polgármester mondott köszönetet az életmentőnek, majd Széll Nóra, Jucika néni unokája saját versének soraival adta át a család hálaüzenetét, amiért Senger Gábornénak köszönhetően az édesanya, a nagymama még ma is köztük lehet. Az életmentő a tőle megszokott szerénységgel fogadta a köszönő és hálaszavakat, az ünnepség résztvevői pedig a meghatottság könnyeivel viaskodva örültek, hogy Senger Gábornénak köszönhetően nem történt tragédia. KGYZE
 


 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook