Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

III. Lovas szekeres felvonulás nótaszóval

A szemerkélő eső sem szegte kedvét az idei lovas felvonulásnak

 

A helyi lovasok kezdeményezésére idén már harmadik alkalommal rendeztek
lovas-szekeres felvonulást településünkön. A jó idő reményében a rendezvény idén június 23-ra esett, a természet azonban verőfényes napsütés helyett szemerkélő esővel köszöntötte a művelődési ház mögötti téren felsorakozott résztvevőket. A környéken mindenütt szakadt az eső, így a szomszéd településekről nem is tudtak eljönni a fogatok, a helyiek azonban nem adták fel.
Oklevél a résztvevőknek
Indulás előtt a művelődési ház mögött felsorakozott kocsisok dr. Nagy János polgármestertől oklevelet és emlékérmet kaptak, amivel az önkormányzat fejezte ki köszönetét a lelkes szervezésért és a részvételért. A 6-8 szekérből álló menetet Erdei Ivett vezette saját lova háton, őt követte Budaházy Gyula főszervező pónilovak vezette hintója, majd sorban jöttek a többiek. A kedvüket nem szegte a szemerkélő eső, a népdalkör tagjai nótáitól volt hangos a menet, ami rendőri felvezetéssel vonult végig a falun.
Birkapörkölt slambuccal
No, erre már az égiek is kíváncsiak voltak, így a nap is kikandikált a felhők mögül, s mire a menet kiért a falu határában lévő Csonkás Szabadidőparkba, már az eső is elállt. A kiérkező lovasokat és vendégeket dr. Nagy János polgármester köszöntötte, majd Budaházy Gyula, a rendezvény főszervezője mondott köszönetet a résztvevőknek a kitartásért. Ezt követően egy percnyi csönd erejéig megemlékeztek az egy évvel ezelőtt elhunyt Szvára Jani bácsiról is, aki soha nem hiányzott egyetlen „lovas” megmozdulásról sem Nyíracsádon. A köszöntők után a helyi népdalkör dalai teremtettek vidám hangulatot a parkban, ahol ekkorára már elkészült a több üstnyi slambuc és birkapörkölt. A kitűnő ebéd után még maradt idő és energia is egy kis beszélgetésre és nótázásra is a Csonkás Szabadidő Parkban. KGYZETovábbi képek itt!
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook