Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Batyuval érkeztek és jókedvvel tértek haza

Új vezetőkkel mutatkoztak be a csoportok az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes hagyományos jótékonysági bálján

Eördögh Forgó bál? Hát persze, hogy megyünk! Egyszerű kérdésre egyszerű a válasz Nyíracsádon. Vannak, akik már hónapokkal előre biztosítják a helyüket, hisz jól tudják, aki későn kapcsol, az lemarad az év legnagyobb néptáncos mulatságáról. Nem volt ez másként idén sem. A február 10-én megtartott rendezvénynek idén is a helyi művelődési ház adott otthont, ahol bizony nem kis fejtörést okozott a rendezőknek, hogyan találjanak helyet a több mint kétszáz vendégnek, és persze maradjon hely a hajnalig tartó táncnak is.
Régi csapat - új vezetők
Ismét nagy várakozás előzte meg az idei, sorjában a hatodik jótékonysági bált, hisz 2017 októbere óta teljesen kicserélődött a 12 éves együttes vezetősége.
A Debreceni Hajdú Táncegyüttes művészeti asszisztense, Majer Tamás vette szárnyai alá a nyíracsádi táncosokat. Munkáját, a gyermek és ifjúsági csoportok vezetésével, Lakatos Anna, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosa, valamint Gyönyörű Zsigmond, a Magyar Kultúra Lovagja, az országszerte ismert és elismert vőfély, valamint Majer-Kálmán Borbála a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosa segíti.
Három generáció táncolt
A szépszámú vendégsereget dr. Nagy János polgármester köszöntötte, majd Majer Tamás művészeti vezető beszélt az együttessel közösen eltöltött hónapok munkájáról. A bált Gyönyörű Zsigmond nyitotta meg. Elsőként a Kisforgó csoport hallgatta meg Gyönyörű Zsiga bácsi meséjét, majd a Pörgő Forgó csoport mutatta be mókás táncos koreográfiáját. A műsort a felnőtt csoport feketelaki táncokkal zárta. A kíséretről a Szeredás Népzenei Együttes gondoskodott. A műsort követően nem kellett sokáig várni, hogy megteljen a táncparkett, ahol bizony egész éjszakára igaznak bizonyult a „gombostűt is alig lehet leejteni” mondás.
Lánykérés a tombolasorsoláson
A táncparkett csak a tombolasorsolás idejére maradt üresen. A fődíj sorsolása mindenki, de főleg Puskás Evelin számára bizonyára egy egész életre emlékezetes marad. Barátja, Illés Róbert ugyanis ezt az alkalmat választotta, hogy megkérje szíve választottjának kezét. A mindvégig titokban tartott lánykérés igazi meglepetés volt mindenki számára. A fiatalok sok éve táncolnak az együttesben, így nem is csoda, hogy éppen a bálon kérte meg Róbert Evelint, hogy ne csak a színpadon, de az életben is legyen a párja.
Ezúton is szívből gratulálunk nekik, és sok boldogságot kívánunk közös életükhöz.
KGYZE


További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook