Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

„Köszönet a bölcsességért és az emlékekért”

Tasó László államtitkár is részt vette az idősek köszöntésére rendezett zenés délutánon 

Idén október 8-án délutánra invitálta az idősek napjára a települési önkormányzat és dr. Nagy János polgármester a szépkorúakat, hogy együtt tölthessenek néhány órát barátaikkal vagy éppen rég nem látott ismerőseikkel. A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén is több százan gyűltek össze a helyi művelődési házban, ahol először az „unokák”, vagyis az ifjú mazsorettek, az aerobikos lányok és a néptánc csoport műsorának tapsolhattak a „nagyszülők, dédszülők”, majd dr. Nagy János polgármester köszöntötte a vendégeket.
Államtitkári köszöntő
A rendezvényt idén is, mint szinte minden évben megtisztelte Tasó László államtitkár, aki köszöntőjében az idős kor értékeiről, szépségéről és arról beszélt, hogy a kormány mi mindent tett és tesz meg a társadalom nyugdíjas korú rétegének megbecsüléséért. Az államtitkár köszönetet mondott az időseknek a bölcsességért, az emlékekért, az ifjabb generációt pedig tiszteletre szólította fel az értékes kort megélő honfitársaink iránt.
Remény az új otthonra
Tasó László örömhírrel érkezett Nyíracsádra, hisz ígéretet tett arra, hogy a település ismét közelebb lépett régi álma, egy új, 21. századi igényeknek megfelelő idősek otthona megépítésének megvalósítása felé.
A köszöntőket követően tálalták fel az estebédet. A raguleves és a töltött káposzta sokak szerint azért volt annyira ízletes, mert többségében helyben megtermelt alapanyagokat használtak az ételek elkészítéséhez. Az estebéd alatt Tóth Éva és Leblanc Győző operett-slágerekkel szórakoztatta az idős embereket.
Jöttek a tanyáról is
A tanyatelepülésen élők sem maradtak ki a jóból, őket a tanyagondnoki szolgálat kisbuszával szállították el s haza a rendezvény délutánján. Puskás Györgyné és Székely Györgyné a távoli Jónás-rész tanyáról idén először jöttek el az idősek napi rendezvényre, de nem bánták meg, mert nagyon jól érezték magukat, és alkalmuk nyílt kötetlen formában beszélgetni a falu vezetőivel a tanyasi élet gondjairól. A rendezvényről senki sem távozott üres kézzel, a vendégek az önkormányzat ajándékát, a helyi üzemben készített savanyúságot és almát vihettek haza az idősek napjáról Nyíracsádon. KGYZETovábbi képek itt!

 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook