Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

VII. Kenyérünnep

Szent Istvánra is emlékeztünk a Kenyérünnepen

Augusztus 18-án délután a VII. alkalommal megrendezett Kenyérünnepre gyűltek össze az érdeklődők a Vécsey parkban felállított színpad előtt. A vendégeket Sándor Edit művelődési ház vezető köszöntötte, majd dr. Nagy János polgármester intézett ünnepi gondolatokat a hallgatósághoz.
Kenyéráldás
A köszöntőt követően településünk egyházainak vezetői megáldották az új kenyeret. A kenyéráldás után a Nyíracsádi Népdalkör, majd a Pörgő Forgó Néptánccsoport műsora következett. Közben megszegték a frissen megáldott kenyereket, melyeket idén is a’94 Nagy Pékség Kft. ajánlott fel Esztárból, s a régi aratások hangulatát idézve hagymával, paprikával megrakott zsíros kenyereket, és hűsítő limonádét kínálták a közönségnek.
Éljen a magyar
Az ünnepi délután második részében a Tihanyi Vándorszínpad mintegy másfél órás műsorát láthatták az ünneplők. Az Éljen a magyar! című előadás során a hazai zenei paletta színe-javából válogatott részletekkel, betétdalokkal varázsoltak parádés hangulatot a színpadra, és a nézőtérre, ahol a közönség gyakran az előadókkal együtt énekelte a dalokat. Az igényesen összeállított műsorban az operák, operettek, musicalek népszerű részletei mellett az est folyamán megszólalt a magyar népdal és a magyar nóta is.
Ének a közönséggel
A Tihanyi Vándorszínpad vezetője, az ismert televíziós sorozat, a Barátok közt Novák Lacija többször elhagyta a színpadot, hogy közvetlen közelről beszélhessen a hallgatósághoz és énekeljen velük együtt. A figyelmes, közvetlen stílusú előadó a társulat CD-jével ajándékozta meg a közönség soraiból azokat, akik névnapjukat vagy születésnapjukat ünnepelték, valamint Szabó Lajosné Juliskát is, aki bátran vállalkozott arra, hogy Tihanyi Tóth Csabával közösen énekeljen egy dalt. A fergeteges hangulatú műsort az alkalom méltóságának megfelelően a Bánk bán Hazám, hazám című betétdalával zárta a Tihanyi Vándorszínpad, a közönség pedig vastapssal köszönte meg az igazán nagyszerű másfél órás szórakozást.

Kedves Györgyné Zilahi EnikőTovábbi képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook