Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

II. Nyíracsádi Lovas - Szekeres Felvonulás

Településünk önkormányzata, a művelődési ház, valamint a helyi lovasok szervezésében május 20-án második alkalommal került sor a lovas-szekeres felvonulásra Nyíracsádon. 

A helyi lovasok kezdeményezésére tavaly hagyományteremtő szándékkal indították útnak a „lovas” napot, aminek olyan nagy sikere volt, hogy idén már csaknem megduplázódott a jelentkező fogatok száma.
Oklevél a résztvevőknek
Indulás előtt a kocsisok dr. Nagy János polgármestertől oklevelet és emlékérmet kaptak, amivel az önkormányzat fejezte ki köszönetét a lelkes szervezésért és a részvételért.
A felsorakozó több mint húsz hintóból és szekérből álló menetet Erdei Ivett vezette lóháton, őt követte Budaházy Gyula főszervező pónilovak vezette hintója, majd sorban jöttek a többiek.
Végigénekelték a falut
A lovas menet végigvonult a falu utcáin, ahol a szekerekről hangzó vidám nótaszó kicsalogatta az embereket az utcára. Az úti cél a falu határában lévő Csonkás Szabadidőpark volt, ahol ló és lovasa végre megpihenhetett, a szabadtéri színpad azonban nem maradt üresen. Először dr. Nagy János polgármester köszöntötte a népes vendégsereget, kiemelve Budaházy Gyula és Bálega Sándor nevét, akik az intézmények mellett oroszlánrészt vállaltak a rendezvény létrehozásában, szervezésében. Megemlékeztek a néhány hónappal ezelőtt elhunyt Szvára Jani bácsiról is, aki soha nem hiányzott egyetlen „lovas” megmozdulásról sem Nyíracsádon.
„Betyáros” bemutató
A helyi amatőr művészeti csoportok mutatóját követően a Hagyományőrző Lovas Betyárok Egyesülete, csakúgy, mint tavaly, parádés bemutatóval lepte meg a közönséget. A Marokkó után Nyíracsádon bemutatott, csikós showval egybekötött műsor keretében Nagy Gábor öt nónius lovával, Fazekas Lajos Labanc, Fazekas László Bitang, ifj. Fazekas Lajos pedig Filkó nevű lovával parádézott. Mire véget ért a műsor, a kitűnő szakácsoknak köszönhetően slambuc, birkapörkölt, babgulyás és egyéb finomságok illata csalogatta a vendégeket az üstök, bográcsok köré, hogy ízes, magyaros ebéddel, majd vidám nótaszóval és mulatsággal fejezzék be a „lovas-szekeres” napot Nyíracsádon. KGYZE
 


További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook