Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Főhajtás 1848-49 hősei előtt

Ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk a márciusi forradalomra

Településünk önkormányzata, az intézmények, az általános iskola tanulói és pedagógusai idén is közösen emlékeztek az 1848-as forradalom és az azt követő szabadságharc hőseire. Az általános iskola mintegy háromszáz diákja a nemzeti lobogó és az iskolazászló vezetésével vonult az ünnepi megemlékezésnek helyet adó művelődési házba. A hosszan kígyózó menet a valamikori márciusi ifjak lelkesedését idézte.
Forradalmi jelenetek a színpadon
A művelődési házban Sándor Edit intézményvezető köszöntötte a zsúfolásig megtelt nagyterem közönségét, majd Kovácsné Frank Magdolna iskolaigazgató ünnepi gondolatait hallgatta a népes közönség. A beszédet követően Magyarné Hudácskó Szilvia tanárnő vezetésével az ötödik évfolyamos diákok mozgalmas műsorral varázsolták a 169 évvel ezelőtti eseményeket a színpadra.
Csaknem félezren vonultunk a térre
A sok évtizedes hagyománynak megfelelően a műsor után az ünneplők a település főterén álló Petőfi-szoborhoz vonultak, ahol az önkormányzat nevében dr. Nagy János polgármester, majd az intézmények, egyházak, pártok, civil szervezetek képviselői, valamint az általános iskola évfolyamai helyezték el a megemlékezés koszorúit. KGYZE

 

További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook