Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Bálozott az Eördögh Forgó

Idén is fergeteges volt a hangulat az Eördögh Forgó Néptánc Együttes jótékonysági bálján

Február 11-én ismét zsúfolásig telt a település művelődési házának nagyterme a helyi és környékbeli fiatalokból álló Eördögh Forgó Néptánc Együttes jótékonysági bálján. Az idei mulatság immár az ötödik volt a sorban. Senki nem akart lemaradni, így bizony még a pótjegyek is elkeltek, mégpedig hetekkel előre.
Bemutatkoztak az új vezetők
A bált minden eddiginél nagyobb érdeklődés előzte meg, hisz 2016 szeptembere óta Ignácz Gergő és Garaj Ágnes személyében új művészeti vezetők irányítják a lelkes fiatalok munkáját. A bál volt az első igazi közös bemutatkozó produkciójuk. A rendezvényt dr. Nagy János polgármester nyitotta meg, aki a hagyományápolás közösségépítő erejéről beszélt, majd kezdetét vette a három csoport bemutatója.
Utánpótlásból nincs hiány
Három generáció mutatta be vadonatúj koreográfiáját. Először a Pörgő Forgók csatapa galgamenti táncokat mutatott be Bál című előadásának mulatságos jeleneteiben, majd a legapróbbak következtek. A Te vagy a fogó című koreográfiában az apró mezítlábas talpacskák sárközi ugróssal szórakoztatták a lelkes közönséget. Végül a kiváló minősítésű felnőtt csoport a tőlük megszokott színvonalon boncidai magyar táncokkal kápráztatta el a vendégeket. A műsort követően rázendített a zenekar, s kezdetét vette a hajnalig tartó vigalom az Eördögh Forgó Néptánc Együttes bálján . KGYZE

További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook