Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Sokan vitték haza a betlehemi lángot

Településünk önkormányzata és a helyi művelődési ház közös szervezésében december12-én került sor a hagyományos karácsonyváró ünnepségre. 

A falu főterén felállított betlehem környékén összegyűlt érdeklődők először dr. Nagy János polgármester köszöntőjét hallgathatták meg, majd Baráth Gábor görögkatolikus segédlelkész olvasta fel a születés evangéliumát. Ezt követően az óvódások versekkel, énekekkel, majd a népdalkör dalokkal tette hangulatosabbá a délutánt.
A műsor után Erdei Istvánné, a Ligetalja-Gúth Idegenforgalmi Egyesület elnöke mondott köszönetet dr. Nagy János polgármesternek azért a kezdeményezésért, hogy tavaly először elhozta Nyíracsádra a betlehemi lángot. A lángot, ami Betlehem városából, a születés templomából érkezik minden évben Magyarországra, hogy hirdesse a szeretetet, a fényt, Jézus Krisztus eljövetelét. Idén Erdei Istvánné és dr. Nagy János polgármester hozták el a lángot Gödöllőről, a főtéri ünnepség után pedig adták tovább a környező települések polgármestereinek, képviselőinek. A helyi lakosok mécsesekkel érkeztek az ünnepségre, s a lángot egymásnak adva vitték haza otthonaikba.
KGYZE
 


 

További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook