Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Engedd, hogy megszólítson és átöleljen az Isten!

Lelki beszélgetésre, meghallgatásra, befogadásra, „ráérős” gyónásra, elmélkedésre vártak mindenkit a megbocsátás napján

Nyíracsád volt az egyik helyszíne annak az országos rendezvénynek, mellyel lezárult a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság éve. A rendezvénynek helyet adó művelődési házat zsúfolásig töltötték a helyi, valamint a Görögkatolikus Metropólia Nyíradonyi Esperesi Kerületéből érkezettek. Először Zolcsák Miklós atya, majd Tóth Elek nyíracsádi parókus atya köszöntötte azt a több száz vendéget, akik azért jöttek el Nyíracsádra, hogy a megbocsátás napján közelebb kerüljenek Istenhez, s hogy befogadhassa mindenki a megbocsátás szent kegyelmét.
Ne játsszuk el Isten irgalmát!
A délután folyamán Szimicsku Ferenc parókus kezdte az elmélkedést, aki a megbocsátásról, a bűnbánatról és az irgalomról beszélt. – Irgalmatlan világban élünk, ahol túl sok az erőszak. Nekünk az a feladatunk, hogy keressük a „Miért?”-re a választ. Talán túlságosan könnyedén vesszük az életet. Ha ez így van, változtatni kell! Mások bűnére nagyon fogékonyak vagyunk, a magunk hibáját azonban nem akarjuk meglátni. Elidegenedett a mai ember a megbocsátástól, a bűnbánattó, aminek az a következménye, hogy az Istentől is eltávolodik. Ne játsszuk el Isten irgalmát! Keressük a vele való kapcsolatot az életünkben!
Máriához imádkozhattak
Sási Péter parókus arról beszélt, mit jelent egy pap számára Isten megbocsátását közvetíteni, Zolcsák Miklós azt fejtette ki, miként hív Mária a megtérésre, Titkó István pedig a szenvedélybetegségekről és arról szólt, milyen eszköz van a pap kezében azok gyógyítására. Miközben Szikora József tanúságtételében elmesélte a jelenlévőknek, miként élte át életének kritikus szakaszában Máriával való kapcsolatát, a Szűzanya ikonja kézről kézre járt a teremben, mindenki megérinthette, s elmondhatta az Istenszülőhöz küldött néma imáját, fohászát.
„Ráérős” gyónás”
A délután folyamán négy helyen várták a papok mindazokat, akik gyónni, vagy csak egyszerűen beszélgetni szerettek volna, vagy vallottak lelkükre nehezedő „köveikről”. Ezen a délutánon mindenki lehetőséget kapott arra, hogy megszabaduljon „terheitől”, s megbocsátásra találjon a Jóisten végtelen kegyelme által. Hogy az anyukák és a nagymamák nyugodt szívvel hallgathassák az elmélkedéseket és tanúságtételeket, az általános iskola pedagógusai karácsonyi díszeket készítettek a gyerekeknek szervezett játszóházban. A megbocsátás napja vecsernyével ért véget a nyíracsádi görögkatolikus templomban. KGYZE
 


 

További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook