Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Az igaz ember a hitből él!

Fáklyával vitték a megújulás lángját a reformáció napján 

Október 31-én, a reformáció napján a baptista és a református gyülekezet tagjai ünnepi istentisztelettel és fáklyás felvonulással emlékeztek a református vallás gyökereire, Luther Márton és Kálvin János egyházmegújító tevékenységére.
A testvéreket Komor Csaba lelkipásztor köszöntötte a református templomban, majd hálát adott Isten formáló és reformáló kezéért, s kérte, hogy találjon meghallgatásra az ember szava.
Van-e még remény?
A reformáció napi istentiszteleten Bacsó Benjamin szada-veresegyházi baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét. – Van-e még remény? Tették fel a kérdést 499 évvel ezelőtt. A felismerés, hogy az Isten kegyelmes és szerető, változást hozott: Az erő nem a külsőségekben van, hanem az evangéliumban, ami Isten ereje. S ebben van a hívő ember reménysége is. Luther felismerte Isten igazságát, s ez az igazság az élethez vezet. Az igaz ember hitből él, s ez az igazi élet, ami túlmutat a földi életen, s elvezet minket az örökkévalóságig – hangzottak a lelkipásztor szavai.
Fáklyás felvonulás
Az ünnepi istentisztelet után a mintegy ötven fős gyülekezet énekszóval, fáklyával vonult körbe a falu főterén, majd tért vissza a református templomhoz. A hívek egymás kezét fogva jelképezték az egységet és az összetartozást. Komor Csaba lelkipásztor adott hálát majd a magyar és a székely Himnusz közös éneklésével zárták a reformáció napi megemlékezést. KGYZE

További képek itt!

 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook