Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Ötödjére találkoztak a traktorok Nyíracsádon

Évről-évre egyre több gazdát és vendéget vonz a nyíracsádi traktoros találkozó

Minden évben egyre többen várják azt az augusztus végi szombatot, amikor traktorok robaja veri fel a falu délutáni csendjét. Az aratásnak már vége, az őszi betakarítás még várat magára, ezért gazdának és traktornak egyaránt van ideje egy kis kikapcsolódásra. Varga János „Cigu” fejéből öt évvel ezelőtt pattant ki a traktoros találkozó ötlete, azóta évről évre egyre többen csatlakoznak a rendezvényhez.
Egyhengerestől a monstrumokig
Idén augusztus 20-án délután 34 járgány sorakozott fel a Sport utcán, ahonnan rendőri felvezetéssel tettek egy kört a falu utcáin, majd a település határában lévő Csonkás szabadidő parkba hajtottak. A konvojt idén is Antal Szabolcs egyedi építésű, egyhengeres kistraktorja vezette, mögötte haladt az ötletgazda Varga János kék színű veterán Dutrája, majd következtek a „többiek”, melyek között a kisebb teljesítményű, régi típusoktól egészen az 1500 lóerős monstrumokig mindenfajta traktor képviseltette magát. A menetből nem hiányzott Varga Gyuri bácsi sem, aki 60 éves Pannóniájával látogat ki minden évben a rendezvényre. Szigeti Imre 40 éves veterán traktorjával először vett részt a találkozón. Barátját és egykori munkatársát Bozsó Bandi bácsit is invitálta a családias délutánra, aki saját készítésű emléklappal hálálta meg a szíves vendéglátást. A többiek sem maradtak ajándék nélkül, dr. Nagy János polgármester a települési önkormányzat nevében küldte el ajándékát, Tóthné Tamás Andrea pedig az Allianz biztosító képviselőjeként támogatta a rendezvényt
Mustra és verseny
A szabadidőparkban családtagok, barátok, érdeklődők várták a menetet. Felsorakoztak a járgányok, majd kezdetét vette az elengedhetetlen mustra, aminek a gyerekek örültek a legjobban, hisz végre a legapróbbak is kormány mögé ülhettek. Egy kis szusszanás után „harcba” szálltak a gépek, hogy húzó, tolató és gyorsulási versenyen mutathassák meg, mit tudnak a traktorok és a gazdák. A délután derekára már több százan gyűltek össze, a rekkenő hőségben gyöngyöző sör enyhítette a vendégek szomját, a bográcsok alatt fellobbanó lángok pedig az ízes estebéd elkészítéséhez szolgálták az alapot. A legkitartóbbakat még a lemenő nap is a falu határában találta az ötödik traktoros találkozón Nyírcsádon.


Kedves Györgyné Zilahi EnikőTovábbi képek itt!
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook