Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Görgey tábornok Nyíracsádon is járt 1849-ben

Március 15-re emlékezve ünnepi műsorral és koszorúzással hajtottunk fejet 1848 hősei előtt 

Március 11-én reggel hosszan kígyózó sorban vonult a település általános iskolájának mintegy háromszáz diákja az 1848-as forradalomra emlékező ünnepségre. A települési önkormányzattal közös megemlékezésnek a helyi művelődési ház adott otthont, ahol Sándor Edit művelődési ház igazgató köszöntötte a zsúfolásig megtelt nagyterem közönségét. A Himnusz közös éneklését követően Pósán Ferencné óvodavezető mondott ünnepi beszédet.
Görgey Nyíracsádon
Az országos történések idézése mellett Pósán Ferencné beszélt a 168 évvel ezelőtti helyi eseményekről is. Korabeli hiteles dokumentumok szerint alig két héttel a világosi fegyverletétel előtt Görgey tábornok a III. és IV. hadtest élén átvonult településünkön. Elhaladt a Vécsey- kúria előtt is, melynek tulajdonosai az Aradon kivégzett Vécsey tábornok leszármazottjai voltak.
Csaknem félezren vonulta a térre
A beszédet követően az általános iskola negyedik évfolyamos diákjai Szabóné Lóczi Erika és Bollók Nikolett pedagógusok vezetésével, Kissné Lakatos Erika közreműködésével ünnepi műsorral idézték a 168 évvel ezelőtti eseményeket. A színvonalas műsor mellett a Szabó Mihályné és Kedves György pedagógusok által vezérelt, gyermekeink által előadott dalbetétek járultak hozzá az ünnep méltóságához. A műsort követően a nemzeti lobogó vezetésével csaknem félezren vonultunk a falu főterére, ahol az önkormányzat nevében dr. Nagy János polgármester, majd az egyházak, intézmények, pártok, civil szervezetek képviselői és az általános iskola évfolyamai helyezték el a megemlékezés koszorúit.
KGYZE


További képek itt!

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook