Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

12. Kathy Sándor sakk emlékverseny

Határon túli győzelem született a megye legrangosabb amatőr sakkbajnokságán Nyíracsádon!

Február utolsó szombatján 12. alkalommal került megrendezésre a megye legrangosabb sakkviadala, a Kathy Sándor emlékverseny, ahol 6. alkalommal küzdöttek a Pósán Ferenc emlékkupáért is. Az egykori sporttársak tiszteletére rendezett ragos megmérettetést idén is a helyi sakk-kör fáradhatatlan vezetője, Szmír Mihály szervezte. A verseny előtt egyperces néma felállással emlékeztek Szabó Györgyre, a tavaly elhunyt sporttársra.
Játék határok nélkül
A versenyre 16 hazai és négy határon túli településről összesen 132-en neveztek, de táblához ültek a hazai óvodások is. A versenyzőket dr. Nagy János polgármester köszöntötte. Szilágyi Tibor és Száva Miklós, a verseny állandó bírái ismertették a szabályokat, majd kezdetét vette a verseny. A felnőttek 44 táblán küzdöttek, az ifjúsági kategóriában 21 versenyóra kattogott, a hét óvodás korú versenyző pedig három táblán küzdött a pontokért.
Elvitték a kupát
A Kathy Sándor vándorserleget minden évben az a csapat viheti haza, amelyik felnőtt és ifjúsági kategóriában összesítve a legeredményesebbnek bizonyul. A Debreceni Sakkbarátok Klubja negyedjére szerezték meg a vándorserleget, aminek így örökös tulajdonosai lettek. Negyedik éve ezen a versenyen folyik a küzdelem a megye legeredményesebb amatőr bajnoka címért is, melyet idén a hajdúböszörményi Quirikó Ferenc érdemelt ki. Az idei sakkverseny legfiatalabb versenyzője (ifjúsági kategóriában) a helyi Simon Mihály, a legidősebb ismét a 82 esztendős Kocsis Imre bácsi volt, aki Hajdúsámsonból érkezett. /KGYZE/


Eredmények:
Óvodások: 1. Bródi Berta, 2. Kelemen Zsombor, 3. Varga Panna Blanka
Ifjúsági egyéni: 1. Szilágyi Norbert (Debreceni Sakkiskola), 2. Palii Alex (Nagyvárad), 3. Bodnár Máté (Debreceni Sakkbarátok Klubja)
Ifjúsági csapat: 1. Debreceni Sakkiskola (Szilágyi Norbert, Radácsi Márton, Fábián Bence), 2. Nagyvárad (Palii Alex, Zaha Vlad, Puscas Eli Madian), 3. Debreceni Sakkbarátok Klubja (Bodnár Máté, Kacsándi Lili, Tófalusi Dávid)
Felnőtt egyéni: 1. Jakab Benjamin (Mónospetri), 2. Jakab Zsolt (Mónospetri), 3. Gardó Ferenc (Székelyhíd)
Felnőtt csapat: 1.Mónospetri (ifj. Juhász Mihály, Jakab Zsolt, Juhász Mihály), 2. Hajdúböszörmény ( Zámbó Tamás, Uzonyi Tibor, Fényesi Csaba, Nyíri Antal) 3. Balkány (Hegedűs Roland, Varró Miklós, Kádár János, Répási György)
A legeredményesebb helyi ifjúsági játékos: Varga Péter
A legjobb női versenyző: Mile Kálmánné (Debreceni Sakkbarátok Klubja)
Pósán Ferenc emlékkupa a legeredményesebb helyi játékosnak: Major Norbert
Kathy Sándor vándorserleg: Debreceni Sakkbarátok Klubja
Hajdú- Bihar megye amatőr bajnoka: Quirikó László (Hajdúböszörmény)
További képek itt!!


 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook