Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Ismét együtt szavaltunk a nemzettel!

Iskolánkból indult a kezdeményezés, három éve pedig már egy egész nemzetet fog össze a közös versmondásra!

Január 22-én, a magyar kultúra napján, a Himnusz születésének napján iskolánk is csatlakozott az Együtt Szaval a Nemzet elnevezésű országos rendezvényhez, mely idén harmadik alkalommal valósul meg. A rendezvény lényege, hogy az előzetes felhíváshoz csatlakozva, egyszerre, egy időben minél többen szavalják nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.
Mi már nem először álltunk az aulában Himnuszunk születésnapján.
A Himnusz születésének 190. évfordulóján innen Nyíracsádról, a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolából indult el először a kezdeményezés a közös versmondásra.
Akkor több mint tízezer diákot sikerült a nemes ügy mellé állítani.
Egy évre rá, már egy egész nemzet szavalta a Himnuszt. A közös versmondással kifejezhettük nemzeti összetartozásunkat, megvallhattuk igaz magyarságunkat.
A hagyományhoz híven a Himnusz első versszakával kezdtünk, majd Petőfi Sándor: Nemzeti dalával folytattuk és Kisfaludy Károly: Szülőföldem szép határa című versével fejeztük be idén a versmondást .
Amikor felhangoztak a Himnusz első sorai, szinte érezni lehetett a feszültséget, azt a semmihez sem hasonlítható nagyszerű érzést, ami az összetartozás megtapasztalását jelentette számunkra. Olyan volt, mintha egyszerre kondulna meg több tízezer harang, mintha egy ütemre dobbanna több tízezer szív, s mintha egyszerre fogná meg egymás kezét sok százezer ember, hogy közös akarattal ölelje át a jeles évfordulót.
Diákjaink tisztelettel, fegyelemmel és méltó komolysággal mondták el a három verset.

Kedves Györgyné Zilahi Enikő
szervező, magyartanár
 


 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook