Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Nyíracsádra érkezett a betlehemi láng

Százak viszik otthonukba a betlehemi békelángot, ami idén először érkezett a településünkre.

A jeruzsálemi Betlehemben, Jézus egykori szülőhelyén, a születés kápolnájában meggyújtott láng több mint két évtizede vált a béke szimbólumává. Minden évben elindul a láng Európába is. Idén december 12-én érkezett Bécsbe, ahonnan cserkészek hozták Magyarországra. Dr. Nagy János polgármestere december 13-án Gödöllőn lobbantotta lángra a település mécsesét, s hozta haza a „fényt” első alkalommal Nyíracsádra. A mécses lángját az önkormányzatához tartozó intézmények vezetői 14-én délelőtt vitték el saját intézményükbe, de jutott belőle a templomokba is, hogy ott lobogjon karácsony szent ünnepéig.
Hazavitték a lángot
- A gyertyával gyertyát gyújtva továbbított láng azt is jelképezi, hogy a békét is embertől emberig kell továbbítani. A betlehemi láng így a krisztusi szellemiség szimbóluma is.
Ebben a lángban az a legcsodálatosabb, hogy ha adunk belőle egymásnak, soha nem lesz kevesebb, mindig egyre több lesz. Olyan, mint a szeretet – fogalmazott a polgármester.
A település lakói napról napra egyre többen járultak valamelyik lánghoz, hogy meggyújtsák saját mécseseiket. Akadt olyan, aki egészen Debrecenig vitte a betlehemi lángot, ami karácsonyig ég, hiszen ekkor születik meg az igazi fény: Jézus Krisztus!                                                   
 KGYZE.További képek itt!
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook