Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Vigyázzatok a gyökerekre, a hitre, a lehetőségre!

Fáklyával vitték a megújulás lángját a reformáció ünnepnapján

Október 31-én, a reformáció napján a baptista és református gyülekezetének tagjai ünnepi istentisztelettel és fáklyás felvonulással emlékeztek a református vallás gyökereire, Luther Márton és Kálvin János egyházmegújító tevékenységére.
Megújulás az életünkben
A testvéreket a baptista imaházban Bacsó János baptista lelkipásztor köszöntötte, majd hálát adott az életért, a kegyelemér, s azért, hogy mindig vannak emberek, akik megtartják Isten igéjét. A hálaadást követően a reformációról szól. Arról, hogy napjainkban legalább annyira szükség van a megújulásra, mint Luther idejében. – Legyünk készek arra, hogy szívünk telve legyen szeretettel, hisz a mai világ erre vár. Merjük beengedni mindennapjainkba az Istent, hogy megújuljon a mi életünk is – fogalmazott Bacsó János.
Vigyázzatok!
„Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!”(Mk 13,37) A reformáció napi istentiszteleten Komor Csaba református lelkipásztor Jézus Krisztus szavaival kezdte prédikációját, majd arról beszélt, mi mindenre kell vigyázni a ma emberének. – Vigyázzatok a szentírásra, hogy alapja legyen életeteknek! Vigyázzatok a hitre, mert egyedül csak a hit által lehet teljes az életünk. Vigyázzatok a legkisebb gyülekezetre, a családra, ahol együtt szólíthatjuk meg az Urat, és ne feledkezzünk meg az isteni kegyelemről, az üdvösségről és a lehetőségről sem, amit Jézus Krisztus kínál nekünk embereknek – hangzottak a lelkipásztor szavai. Az istentiszteleten a Nyíracsádi Népdalkör énekkel, Büte Kálmánné és Váraljai Istvánné verssel szolgált a gyülekezetnek.
Fáklyás felvonulás
Az ünnepi istentisztelet után a mintegy száz fős tömeg énekszóval, fáklyával vonult körbe a falu főterén, majd tért vissza az imaház udvarára, ahol dr. Nagy János polgármester köszöntötte az ünneplőkel, akik imát mondtak Magyarországért, népünkért, majd a Himnusz közös éneklésével zárták a reformáció napi megemlékezést. KGYZE


Több kép itt!


 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook