Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Négy új területen folyik a munka


Négy évvel ezelőtt nyolc fővel indult a START munkaprogram mezőgazdasági alprojektje. 

Nyíracsádon. Idén már 23 embernek ad munkát az önkormányzati telkek megművelése. Az asszonyok munkáját nagy szakértelemmel Lakatosné Nagy Erzsébet irányítja. A programnak köszönhetően a helyi óvoda konyhája zöldségfélékből önellátóvá vált, s a téli savanyúság is kikerül a kertekből.
A Rákóczi utcai kertet öntözni is tudják, ezért itt a legnagyobb a választék. A fóliában gyönyörű az uborka, a paprika és a paradicsom. A szabadföldben támrendszeres uborka, hagyma, leveszöldség, kései káposztafélék palántái, tök, cukkini, patiszon, cékla és még számos zöldségféle található. Idén is, mint minden évben szép virágok is kerültek a kertbe, így minden talpalatnyi földet kihasználtak.
Az önkormányzati telkeken kívül négy új területen gazdálkodnak az idén. Ezeket a kerteket lakossági felajánlásra használatba kapta az önkormányzat olyan idős emberektől, akik már nem bírnak a nagy területtel. Ezekbe a kertekbe burgonyát, gyalulni való tököt és szárazbabot raktak. A Rákóczi utcai kertben van öntözési lehetőség, ezért oda vegyesen kerültek a növények. A szárazság ellenére idén többfajta zöldségből is rekordtermésre számítanak.
A kertekben dolgozók már nagyon várják a savanyító üzem átadását, hisz attól kezdve sokkal könnyebb és komfortosabb lesz a munka betakarítástól egészen a feldolgozásig. KGYZE
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook