Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Ökumenikus imahét

Adj innom!
János evangéliumából a Samáriai asszony története adta az idei ökumenikus imahét fő témáját.

A Krisztus-hívők egységét szolgáló alkalmakat Nyíracsádon február 9. és 12. között tartották a történelmi felekezetek. A 2015-ös imahét anyagát a Brazil Keresztény Egyházak Nemzeti Tanácsa készítette el.
Az ökumenikus alkalmak első állomásán Tapasztó János római katolikus kanonok hirdetett igét a református templomban. Kedden a baptista imaházban Tóth Elek parókus prédikált, szerdán Bacsó János baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét a római katolikus templomban. Az ökumenikus imahét záró alkalmán a görög katolikus templomban Komor Csaba református lelkipásztor végezte az igei szolgálatot. Az alkalmakon az egyházak képviselői az igére való odafigyelésre, az elcsendesedésre, az egymással és Istennel való találkozásra hívták fel a figyelmet. A szolgálatokban kiemelték: fontos egymás segítése, de az is, hogy merjünk másoktól segítséget kérni. Az igehirdetések rámutattak, hogy gyülekezeteinknek el kell fogadniuk egymás különbözőségeit és meg kell látni a másik közösség pozitívumait, mert csak így meríthetnek az örök élet vizéből.
A négy nap alatt minden résztvevő szívében több irányból is megvilágítást kapott a vezérige, az „Adj innom” (Jn 4,7), és talán egész évre való útmutatást jelenthettek a különböző felekezetek igehirdetőinek prédikációi. Az Úr áldását és a Szentlélek munkáját jól mutatta az igehirdetők gondolatainak összecsengései és egymás felvetéseire adott válaszai estéről estére.
Regélő
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook