Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Együtt szavaltunk a nemzettel!

Január 22-én, a magyar kultúra napján, a Himnusz születésének napján iskolánk is csatlakozott az Együtt Szaval a Nemzet elnevezésű országos rendezvényhez, mely idén második alkalommal valósul meg.

A nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezés szakmai irányítója, Jordán Tamás színművész Orosházáról, a Táncsics Mihály Gimnáziumból „vezényelte” a közös versmondást. A résztvevő mintegy 800 iskola diákjai – így mi is - élő internetes összeköttetés segítségével kapcsolódhattunk az orosházi közvetítéshez.
Délelőtt tíz órakor tanulóink feszült figyelemmel, példás fegyelemmel, izgatottan várakoztak.
Mi már nem először álltunk az aulában Himnuszunk születésnapján.
Két évvel ezelőtt innen Nyíracsádról, a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolából indult el először a kezdeményezés a közös versmondásra.
Akkor több mint tízezer diákot sikerült a nemes ügy mellé állítani.
Egy évre rá, már egy egész nemzet szavalta a Himnuszt.
A közös versmondással kifejezhetjük nemzeti összetartozásunkat, megvallhatjuk igaz magyarságunkat. Amikor megkezdődött az élő összekapcsolás, Jordán Tamás irányításával rövid próba következett, majd a színművész vezetésével elszavaltuk a Himnusz első versszakát és a Szózatot. Amikor felhangoztak a Himnusz első sorai, szinte érezni lehetett a fezsültséget, azt a semmihez sem hasonlítható nagyszerű érzést, ami az összetartozás megtapasztalását jelentette számunkra. Olyan volt, mintha egyszerre kondulna meg több tízezer harang, mintha egy ütemre dobbanna több tízezer szív, s mintha egyszerre fogná meg egymás kezét sok tízezer ember, hogy közös akarattal ölelje át a jeles évfordulót.

KGYZE.
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook