Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

A szeméttelep rekultivációs folyamata

Köszönjük a szeméttelep használatával kapcsolatos lakossági észrevételeket!

A nyíracsádi szeméttelepen 2013. június 12-én kezdődtek meg a rekultivációs munkálatok.
A rekultivációs munkálatok többek között a jelenleg lerakott hulladékok áthalmozásából, illetve a beszállított hulladékok deportálásából és kiegyenlítő rétegként történő felhasználásából állnak.
A rekultivációs munkálatok következtében bejelentés érkezett az önkormányzathoz, mely szerint a hulladék kezelése nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik. Ennek következtében a helyszínen tapasztaltak alapján felvettük a kapcsolatot írásban és személyesen is a Tiszántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel.
Ezt követően a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megvizsgálta a bejelentést és a rekultivációt végző Kft-t kötelezte a hulladék lerakóra beszállított, nem megfelelő minőségű 4119 tonna súlyú rostált hulladékfrakció felszedésére és további kezelésére.
Köszönjük a lakossági észrevételeket, mert ennek hatására a hatáskörrel felruházott, a lakosság érdekét figyelembe vevő önkormányzat a bejelentést orvosolta.
Kérem, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel a településen történő eseményeket, hiszen a Hivatal rendelkezik szakemberekkel, hatáskörrel, a közösségi jogok érvényesítése érdekében.

Nagyné Jobbágy Piroska
jegyző


 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook