Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Nyugdíjba vonult Ács Ferencné református lelkipásztor asszony

Mosoly és könny viaskodott egymással a hívek arcán és szemében július utolsó két hétvégéjén, amikor nyugdíjba vonulása alkalmából elköszönt a református gyülekezettől és a településtől Ács Ferencné lelkipásztor asszony. 


Utószor a szószéken
Egy héttel később, július 28-án Ács Ferencné utoljára emelkedett a szószékre, hogy szóljon a gyülekezethez, s hirdesse nekik Isten igéjét. Hangja utoljára zengte be az Árpád-kori templom ódon falait, szavai utoljára simították a hívek lelkét és érintették meg mindenki szívét. Ács Ferencnét 1984. október 15-én teológusként helyezték ki Nyíracsád és Nyírábrány református gyülekezetéhez. 1985. október elsejétől férje mellett segédlelkészként szolgált, majd 1987. március 29-ét, lelkésszé szentelését követően önállóan látta el a nyíracsádi, a nyírábrányi és a fülöpi gyülekezet szolgálatát.
Köszönet a hitért
Az utolsó istentiszteleten a gyülekezet nevében Veres Istvánné tolmácsolta a hálás, köszönő szavakat, majd dr. Katona Gyula nyugalmazott polgármester idézte a műemlék templom felújításának nehéz, de szép időszakát. Ezt követően Tóth Elek görögkatolikus parókus atya kérte Isten áldását Ács Ferencné nyugdíjas éveire, majd Égerné Tamás Annamária szólt lelkipásztor asszonyhoz és férjéhez, akik elindították őt a lelkészi hivatás útján. A szertartás végén hosszan kígyózott nemcsak a református, de más felekezethez tartozó hívek sora, akik mind szerettek volna még egyszer köszönetet mondani és elköszönni Ács Ferencné tiszteletes asszonytól. Ugyanezen a vasárnapon köszönt el Ács Ferencnétől a nyírábrányi és a fülöpi gyülekezet is


Kedves Györgyné Zilahi Enikő

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook