Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Lezárult a könyvtár pályázat


Nemcsak a helyiek, de a térségben élők számára is fontos és hasznos könyvtárfejlesztés valósult meg Nyíracsádon.
Július 15-én zárult a nyírségi településen a Térségi igényeket kielégítő könyvtári szolgáltatások fejlesztése című pályázat, melynek projektzáró rendezvényének a Ligetalja Könyvtár adott otthont. 

A pályázat tavaly decemberben indult, melynek keretében a környéken egyedülálló könyvtárfejlesztést valósított meg a település. A meghívott vendégeket, könyvtárlátogatókat dr. Nagy János polgármester köszöntötte, majd összefoglalta a pályázat által elért eredményeket. – Az elmúlt hét hónap folyamán sor került a könyvtár számítógép parkjának korszerűsítésére, felnőtt –és gyermekképzés valósult meg, ahol számítógépes ismereteken kívül a környezettudatos magatartás, valamint a fenntarthatóság alapvető elemeivel is megismerkedtek a hallgatók, a kultúra kedvelői pedig tíz alkalommal író-olvasó találkozón vehettek részt – fogalmazott a polgármester.
Látás-és hallássérültek segítése
Nagy előrelépés a könyvtári szolgáltatások terén az állomány online elérése, aminek segítségével a nap 24 órájában hozzáférhetnek a felhasználók a könyvek katalógusaihoz. A pályázatnak köszönhetően a fogyatékkel élők részére is közelebb került a könyvtári szolgáltatás. A látás és hallássérültek számára kifejlesztett speciális eszközök és akadálymentesített számítógépes programok segítik az írást, olvasást, az internet és a könyvtár egyéb szolgáltatásainak használatát. – Kívánom, hogy nemcsak a helyi, de a környező települések lakosai is éljenek a könyvtárunk által nyújtott lehetőséggel, új és megújult szolgáltatásaink használatával tegyenek szert minőségi előnyre –fejezte be projektzáró tájékoztatóját a polgármester, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon segítették a pályázat sikeres lebonyolítását.

 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook