Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Járda pályázatból, útalap önerőből

A Start mintaprogram keretében járdák építésére nyert pályázatot a helyi önkormányzat. A beruházások tavasz végén a Kántor dűlő kiépítésével kezdődtek, majd a Rákóczi utcán folytatódott az építkezés.

A pályázat benyújtásakor fontos volt az önkormányzat számára a lakossági érdekek figyelembe vétele, az évek, sőt évtizedek óta fennálló jogos lakossági igény kielégítése. A Kántor dűlőt már használatba vették az emberek, a Rákóczi utcán június végén kezdődött meg a betonjárda építése, s várhatóan a nyár folyamán elkészül, s birtokba vehetik az ott lakók. A Rákóczi utca legvégén élők között vannak idősek, mozgáskorlátozottak, kisgyermekes családok is, akik nagyon örülnek a komfortosabb közlekedés lehetőségének.
A betonjárda kiépítése mellett természetesen igény van a szilárd útburkolat kiépítésére is. Erre azonban nem sikerült pályázatot benyújtani, mivel az érintett szakasz nem minősül gyűjtőútnak. - Az önkormányzat minden nyíracsádi lakos igényét és érdekét igyekszik a lehetőségekhez mérten szem előtt tartani, ezért döntöttünk úgy, hogy a járda mellett önerőből kezdünk hozzá a földút szilárd burkolattal való bevonásához. Első körben útalap kerül a Rákóczi utca végére. Az önkormányzat saját megtakarításából megvásárolta a zúzott követ, ami kiegyenlítéssel kerül majd az úttestre. Amennyiben továbbra is sikerül az önkormányzatnak takarékosan gazdálkodni, folytatni tudjuk az említett útszakasz további kiépítését, akár az útalap betonnal történő bevonására is sor kerülhet – fogalmazott dr. Nagy János polgármester.
 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook