Bemutatkozás

Polgármesteri köszöntő
Rövidfilm Nyíracsádról

Hírek

Elbúcsúztak a nyolcadikosok

 „Vidd magaddal, mit itt tanultál, legyen ez alapja jövődnek
   Azt kívánom útravalóul: Igaz ember váljék majd belőled.”
                                                                  (Simon Virág)

Június 15-én ismét ünneplőbe öltözött a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola. 45 diák búcsúzott az itt töltött nyolc évtől.

A diákokat először Tóth Elek parókus atya köszöntötte a görögkatolikus templomban, majd a közös ima után harangszó jelezte a ballagási menet indulását. Az ünnepeltek Kovács Ferencné és Kiss Józsefné osztályfőnökök vezetésével a templomtól a falu főterén át diákok sorfala kísértében énekszóval vonultak az iskolába, ahol a vendégek népes serege várta őket. A nemzeti lobogó és az iskolazászló ünnepélyes átadását követően a hetedikesek nevében Macsi Beatrix és Zilahi Fanni búcsúzott, majd a nyolcadikosok kaptak szót.
Trenyisán Richárd Reményik Sándor Templom és iskola című versét szavalta, a diákok búcsúszavait Kovács Bianka, a szülők gondolatait pedig Zombori Emese tolmácsolta. Büte Lili és az iskola énekkara dallal köszöntötték a nyolcadikosokat. Tóth Elekné igazgató asszony útravaló gondolatai után könyvjutalmat és oklevelet vehettek át azok a végzős diákok, akik többéves munkájukkal kiérdemelték az elismerést.


 

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Videótár

A videótár megtekintéséhez kattintson a részletekre!

részletek..

Oldalajánló

Facebook